- Details
- Categorie: Toernooien
Danstechnische grondregels (Gardedans)
PRESENTATIE
We letten hierbij op de uitstraling en lichaamshouding van de dansers. Hoe komt de danser(es) het podium op. Tevens kijken we naar de verzorging van het geheel. Zijn de kleding, schoenen, haren, etc. netjes verzorgd. Het moet afgestemd zijn op het doel, namelijk dansen. Ook kijken we naar de houding tijdens de gehele dans.
HOUDING
Rechte houding van het bovenlichaam (geen holle of bolle rug). Spanning van benen, voeten (gestrekte tenen), armen en handen (niet krampachtig). Correcte houding van het hoofd, kin iets opgeheven. Er wordt voornamelijk op de bal van de voet gedanst.
Armbewegingen:
De arm- en handbewegingen mogen vrij gevormd worden. Maar hierbij dient men op het volgende te letten: handen die in de zij gezet worden, dienen gesloten te zijn; vingertoppen dienen licht naar beneden en de ellebogen direct zijwaarts te zijn.
Hoofdbewegingen:
In principe dient men er op te letten dat hoofd en blik in relatie zijn tot het dansverloop, d.w.z. de hoofdbewegingen dienen steeds in de richting van de handen en de benen te gebeuren (spotten). Dit kan ook als tegenbeweging gebeuren.
GEZICHTSUITDRUKKING
We kijken ook naar de gezichtsuitdrukking van de danser(es). Het is niet de bedoeling dat aan de danser(es) af te lezen is, dat de dans te moeilijk / te zwaar is.
HARMONIE
Bij de harmonie kijken we naar het samenspel van de dans en de muziek. Is bij het maken van de dans geluisterd naar de variaties in de muziek? Dans en muziek moeten samen 1 geheel worden, het moet als het ware samensmelten op de muziek. Dans en muziek te presenteren in één samenhangend geheel, waarbij de overgangen vloeiend gebracht worden zodat deze niet herkenbaar zijn in de dans.
SYNCHRONITEIT
Synchroniteit kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. De eerste is waarschijnlijk voor iedereen duidelijk. Alle dansers moeten gelijktijdig, op dezelfde telling / ritme dansen. De 2e manier is dat er ook synchroon aan de muziek behoord te worden gedanst. Het is als het ware gelijkheid in de dansbewegingen ten opzichte van de maat en snelheid van de muziek.
OVERGANGEN / VERPLAATSINGSPASSEN
Met overgangen / verplaatsingspassen bedoelen we de manier hoe je van het ene figuur naar het andere figuur gaat. Gedurende een dans wordt er verschillende keren van figuur gewisseld. Deze wisseling van figuur noemen we dus de overgangen of verplaatsingspassen. Het is belangrijk hoe deze overgangen worden ingevuld. We letten er op of er variaties zijn toegepast in de verschillende verplaatsingen, dus niet steeds dezelfde techniek / pas, en of er geen looppassen gebruikt worden. Daarnaast kijken we of de danspassen vloeiend in elkaar overlopen. Dus dat er geen stops in de dans zitten. Probeer vloeiend van pas naar pas en van element naar element te gaan. Hoe meer variaties en combinaties je maakt, in combinatie met armwerk en hoofdwerk, hoe moeilijker dat het is. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad wordt. Een nieuw figuur (resp. dansbeweging) zal op de maat van de muziek dienen te gebeuren.
ELEMENTEN
Danselementen zijn bouwstenen waarmee een dans wordt opgebouwd. In elk blok hoort minimaal een danselement te zitten. Een danselement in het gardegebeuren bestaat uit: Sprongen – Acrobatiek – Been vangen – Grondwerk – Overig. Daarnaast kunnen er in alle elementen de nodige variaties voorkomen. Hoe meer elementen er in een blok zitten, en hoe meer variaties en combinaties er gemaakt worden, hoe hoger de moeilijkheidsgraad is. Probeer ervoor te zorgen dat je de elementen in de blokken goed verdeelt. Niet een onderdeel laten overheersen. Alle onderdelen / elementen moeten evenredig in de dans gebracht worden, om als element te tellen. De elementen worden als uitgevoerd beschouwd als deze volledig zijn uitgedanst, en in groepsverband wordt het element geteld als de helft of meer van de groep het element uitvoert.
PODIUMGEBRUIK
We kijken of tijdens de dans optimaal gebruik is gemaakt van het gehele podium. Hiermee bedoelen we dan:
- Linkerkant en rechterkant van het podium
- Voorkant en achterkant
- Hoog midden en laag
- Diagonaal
- Center van het podium
We hanteren om op negen punten van het podium te komen voor een optimaal podiumgebruik. De dans zal niet op één punt of op een kleine ruimte uitgevoerd moeten worden.
FIGUREN
Tijdens een dans hoort er voldoende gebruik te worden gemaakt van verschillende figuren. Zorg dat de afstand en de verdeling tussen de dansers overal even groot is, wanneer ze in een figuur staan. De figuren dienen strak en duidelijk uitgebeeld te worden. De figuren dienen vanuit het center van het podium gemaakt te worden.
CHOREOGRAFIE
Onder choreografie verstaan we de totaliteit van de dans zoals die voor ons gebracht wordt. Dus: presentatie, harmonie, synchroniteit, overgangen, elementen, podiumgebruik, figuren, moeilijkheidsgraad. Daarnaast kijken we of de vormgeving van de dans goed gemaakt is, blijft men niet te lang op 1 plek staan. Het niveau van de dans hoort aangepast te zijn op het kunnen van de dansers. Daarnaast hoort de dans ook conditioneel aangepast te zijn op de danser.
Dit samen is de totaliteit van de dans. Dit noem je de choreografie van de dans. De moeilijkheidsgraad dient evenredig in de dans verdeeld te zijn.
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Om de moeilijkheidsgraad in de dans te verhogen, zijn er een aantal mogelijkheden.
1. Coördineren: dit wil zeggen met armen en benen tegelijkertijd dansen. Hoe meer er met de armen en benen tegelijkertijd gedanst wordt, hoe moeilijker dat het is.
2. Elementen: Sprongen – Acrobatiek – Been vangen – Grondwerk – Overig. Daarnaast kunnen er in alle elementen de nodige variaties en combinaties voorkomen. Hoe meer variaties en combinaties hoe hoger de moeilijkheidsgraad.
3. Vloeiend / dansbaar: Probeer om ervoor te zorgen dat alles vloeiend doorloopt / overloopt in elkaar. Let erop dat er niet elke keer stilstand in de dans is. Plak als het ware alle passen en elementen aan elkaar zonder stops.
4. Spotten: Dit is het gebruik maken van het hoofd tijdens het dansen. Het hoofd kijkt altijd mee in de richting van het werkende been tijdens het dansen. Bij een verplaatsing kijk je altijd in de richting waar je heen wilt. Spotten is niet alleen een stukje moeilijkheid of afwerking, spotten zorgt er ook voor dat de dansers beter hun balans kunnen houden.
5. Technieken: Een belangrijke graadmeter voor de moeilijkheidsgraad van de dans zijn de technieken. Een dans waar veel techniek in zit, is bijvoorbeeld moeilijker om synchroon uit te voeren. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk verschillende technieken, variaties, combinaties gebruikt zijn in een dans. Belangrijk is dat de technieken goed uitgevoerd worden. De moeilijkheidsgraad dient goed verdeeld te zijn in de dans en door minimaal de helft of het merendeel van de dansers uitgeoefend te worden.
Duur van de dans:
Minimum: 2 minuten (gaat in bij de eerste beweging van een danser(es)).
Maximum: 5 minuten.
Muziekkeuze:
Bij de gardedans is de muziek uitsluitend instrumentaal.
Bij de opmars mag er wel gebruik gemaakt worden van stemmen in de
opmarsmuziek. De opmarsmuziek mag maximaal 30 seconden duren.
Tiltechnieken algemeen:
tilfiguren kunnen vrij worden uitgevoerd echter dienen ze dus dansbaar te blijven, het merendeel van de groep dient constant in beweging te blijven. Wat zeer belangrijk is bij de tiltechnieken is je eigen veiligheid. De dansbond en
organisatie stelt zich hiervoor NIET aansprakelijk deze ligt bij de eigen vereniging c.q. trainster zelf. Ook dienen de tilfiguren niet krampachtig uitgevoerd te worden.
a. Bij de categorie Minioren is het verboden om tiltechnieken uit te voeren. Bij sprongen mag er geen lichaamscontact plaatsvinden daar dit dan tot een tiltechniek kan worden verweven.
b. Bij de categorie Junioren-A mogen alleen tiltechnieken worden uitgevoerd welke niet boven het hoofd uitgaan, dit in staande positie !!! Er moet handcontact (= lichaamscontact) blijven tussen drager en diegene die gedragen wordt.
c. Bij de categorie Junioren-B mogen tiltechnieken boven het hoofd plaatsvinden. Er mogen geen vliegfiguren plaatsvinden.
d. Bij de categorie Senioren mogen tiltechnieken boven het hoofd plaatsvinden. Er mogen geen vliegfiguren plaatsvinden.
e. Bij het gebruik maken van tiltechnieken blijft de verantwoording te allen tijde bij de uitvoerende vereniging.
f. Bij het niet voldoen aan het gestelde onder a., b. en c. en d. zal direct een 0,5 punt op het eindtotaal in mindering worden gebracht.
DANSGROEPEN / SOLISTES / DANSPAREN
Hier gelden ook weer de normale grondregels; daarnaast dient men ook nog te letten op de regelmaat (synchroniteit) en de harmonie van de beweging binnen de formatie.
Daarnaast dient nog op de volgende punten gelet te worden:
• choreografische opbouw en opstelling van de dansers mogen naar eigen inzicht en fantasie gebeuren; de choreografie zou een eenheid van danspassen, muziek en het gebruik van het gehele podium dienen te waarborgen. De choreografische opbouw, ook de opstelling van de dansers in de groep, zijn vrij. Figuren en pascombinaties zouden in de dans niet te dikwijls mogen worden herhaald;
• de tussenafstanden in de formatie (figuren) dienen even groot te zijn;
• het merendeel van de groep dient het niveau van de dans aan te kunnen; de technische uitvoering, synchroniteit en goede uitvoering van de danselementen bepalen de moeilijkheidsfactor;
• tijdens de dans mag men niet langer dan 4 tellen blijven staan of zitten;
• de gehele dans dient door de volledige groep doorlopend te worden gedanst;
• het podium dient in zijn geheel goed gebruikt te worden.
Opbouw van choreografie en dans:
• men moet dansen op uitsluitend instrumentale muziek;
• de duur van de dans is minimaal 2 minuten (begint bij de eerste beweging van de danser(es));
• daarnaast wordt vooral gelet op de eerder aangegeven onderdelen van de dans;
• belangrijk is dat het dansbaar dient te blijven (overgangen); dus GEEN stops;
• te veel herhalingen dienen te worden vermeden;
• een dans dient niet overheerst te worden door een bepaalt onderdeel, en houd ze wel dansbaar (geen stops erin);
• de opbouw van de dans zou choreografisch zo opgevat dienen te zijn, dat een harmonie tussen de danspassen en de muziek en een optimaal benutten van het podium verzekerd zijn. Hierbij dienen de grondregels van de passen in acht genomen te worden.
Bij de dansparen zijn de volgende grondregels en de choreografische opbouw net zo van toepassing als bij de solisten en groepsdansen.
Daarnaast dient men op de volgende punten te letten:
• tilfiguren ( bijvoorbeeld schouderzit, spreid- of reesprong van de dame) in stand of beweging kunnen naar eigen fantasie gedanst worden, zorg er wel voor dat deze niet krampachtig uitgevoerd worden, eveneens dient de tiltechniek gelijkmatig over de dans te zijn verdeeld en horen niet langer dan 16 teltijden te duren. De tilfiguren zouden echter de dans niet mogen
domineren;
Zie ook pagina 4, tiltechnieken algemeen.
• De houding van het paar is de meeste tijd van de dans naar elkaar toe.
SHOWDANS GROEPEN - SOLISTEN – DUO’S
Algemeen:
“Showdans” is het verzamelbegrip voor alle dansen die niets met gardedansen te maken hebben. Combinaties met breakdance; streetdance; hip-hop enz. enz. zijn allemaal toegestaan. Bij de showdans is ieder soort muziek, ook gezang toegestaan. Zorg dat de showdans dansbaar blijft en niet te gymnastikaal. Gebruik zoveel mogelijk danspassen. Tilfiguren zijn, m.u.v de categorie minioren zij mogen geen tilfiguren in de dans hebben, toegestaan. Deze tilfiguren dienen goed ingevuld te worden, en dansbaar te blijven. Bij de categorie junioren-a mogen alleen tiltechnieken uitgevoerd worden welke niet boven het hoofd uitgaan, en er moet contact blijven met de tiller.
Wel zijn de tilfiguren op EIGEN RISICO dus de dansbond en organisatie stelt zich niet verantwoordelijk daarvoor. Zie ook pagina 11> Tiltechnieken algemeen.
Lichteffecten mogen gebruikt worden, ze dienen zodanig te zijn dat de jury zowel de choreografische opbouw van de dans, als ook de technische en artistieke uitvoering afdoende kan herkennen, zodat een optimale beoordeling mogelijk is.
Choreografische opbouw showdans:
Muziek:
Bij de showdans is de muziek naar eigen keuze.
De opmarsmuziek mag maximaal 45 seconden duren.
Tijdsduur:
Minimaal: 2 minuten (Begint bij de eerste beweging van de danser(es)).
Maximaal: 5 minuten.
Daarnaast dient men op de volgende punten te letten:
• presentatie;
• passen en figuren zouden niet al te dikwijls herhaald mogen worden;
• de dans dient door de hele groep uitgevoerd te worden;
• passen en figuren kunnen VRIJ gevormd worden maar dienen wel goed uitgevoerd te worden (technieken/danselementen);
• zorg dat het grondwerk dansbaar blijft, dus geen stops erin;
• zorg voor een optimaal podiumgebruik;
• bij de uitvoering van de dans dient men vooral op de gelijkheid (synchroniteit) en juistheid van de technieken te letten. Voor de duidelijkheid de technieken zijn NIET VERPLICHT maar wel een aanrader dit i.v.m. het niveau van de dans (moeilijkheidsgraad);
• figuren dienen volledig uitgedanst te worden;
• overgangen dienen vloeiend (dansbaar) te zijn zonder stops.
Beoordelingen bij het showdansen zijn als volgt:
- presentatie;
- synchroniteit;
- harmonie;
- overgangen
- danselementen
- choreografie
- podiumgebruik
- figuren
- moeilijkheidsgraad
- technieken
PRESENTATIE
We letten hierbij op de uitstraling en lichaamshouding van de dansers. Hoe komt de danser(es) het podium op. Tevens kijken we naar de verzorging van het geheel. Zijn de kleding, schoenen, haren, etc. netjes verzorgd. Het moet afgestemd zijn op het doel, namelijk dansen. Ook kijken we naar de houding tijdens de gehele dans.
GEZICHTSUITDRUKKING
We kijken ook naar de gezichtsuitdrukking van de danser(es). Het is niet de bedoeling dat aan de danser(es) af te lezen is, dat de dans te moeilijk / te zwaar is. Daarnaast kijken we of de mimiek aangepast is op het uit te beelden thema.
SYNCHRONITEIT
Synchroniteit, kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. De eerste is waarschijnlijk voor iedereen duidelijk. Alle dansers moeten gelijktijdig, op dezelfde telling / ritme dansen. De 2e manier is dat er ook synchroon aan de muziek behoort te worden gedanst. Het is als het ware gelijkheid in de dansbewegingen ten opzichte van de maat en snelheid van de muziek.
HARMONIE
Bij de harmonie kijken we naar het samenspel van de dans en de muziek. Is bij het maken van de dans geluisterd naar de variaties in de muziek? Dans en muziek moeten samen 1 geheel worden, het moet als het ware samensmelten op de muziek. Dans en muziek te presenteren in één samenhangend geheel, waarbij de overgangen vloeiend gebracht worden zodat deze niet herkenbaar zijn in de dans.
OVERGANGEN / VERPLAATSINGSPASSEN
Met overgangen / verplaatsingspassen bedoelen we de manier hoe je van het ene figuur naar het andere figuur gaat. Gedurende een dans wordt er verschillende keren van figuur gewisseld. Deze wisseling van figuur noemen we dus de overgangen of verplaatsingspassen. Het is belangrijk hoe deze overgangen worden ingevuld. We letten er op of er variaties zijn toegepast in de verschillende verplaatsingen, dus niet steeds dezelfde techniek / pas, en of er geen looppassen gebruikt worden. Daarnaast, kijken we of de, danspassen in elkaar overlopen. Dus dat er geen stops in de dans zitten. Probeer vloeiend van pas naar pas en van element naar element te gaan. Hoe meer variaties en combinaties je maakt, in combinatie met armwerk en hoofdwerk, hoe moeilijker dat het is. Hoe hoger de moeilijkheidsgraad wordt. Een nieuw figuur (resp. dansbeweging) zal op de maat van de muziek dienen te gebeuren.
ELEMENTEN
Danselementen zijn bouwstenen waarmee een dans wordt opgebouwd. In elk blok hoort een danselement te zitten. Een danselement in het showgebeuren bestaat uit:
Technieken – Grondwerk – Sprongen – Overgangen / verplaatsingspassen – Expressie / mimiek / dansbeleving / gezichtsuitdrukking – syncoperen – eventueel til figuren.
Daarnaast kunnen er in de elementen de nodige variaties voorkomen. Hoe meer elementen er in een blok zitten, en hoe meer variaties er gemaakt worden, hoe hoger de moeilijkheidsgraad is. Probeer ervoor te zorgen dat je de elementen in de blokken goed verdeelt. De elementen worden als uitgevoerd beschouwd als deze volledig zijn uitgedanst, en in groepsverband wordt het element geteld als de helft of meer van de groep het element uitvoert.
PODIUMGEBRUIK
We kijken of tijdens de dans optimaal gebruik is gemaakt van het gehele podium. Hiermee bedoelen we dan:
- Linkerkant en rechterkant van het podium
- Voorkant en achterkant
- Hoog midden en laag
- Diagonaal
- Center van het podium
De dans zal niet op één punt of op een kleine ruimte uitgevoerd moeten worden. We hanteren om op negen punten van het podium te komen voor een optimaal podiumgebruik.
FIGUREN
Tijdens een dans hoort er voldoende gebruik te worden gemaakt van verschillende figuren. Zorg dat de afstand en de verdeling tussen de dansers overal even groot is, wanneer ze in een figuur staan. De figuren dienen strak en duidelijk uitgebeeld te worden. De figuren dienen vanuit het center van het podium gemaakt te worden.
CHOREOGRAFIE
Onder choreografie verstaan we de totaliteit van de dans zoals die voor ons gebracht wordt. Dus: presentatie, harmonie, synchroniteit, overgangen, elementen, podiumgebruik, figuren, moeilijkheidsgraad. Daarnaast kijken we of de vormgeving van de dans goed gemaakt is, blijft men niet te lang op 1 plek staan. Dit samen is de totaliteit van de dans. Dit noem je de choreografie van de dans. De moeilijkheidsgraad dient evenredig in de dans verdeeld te zijn. Het niveau van de dans hoort aangepast te zijn op het kunnen van de dansers. Daarnaast hoort de dans ook conditioneel aangepast te zijn op de danser.
TECHNIEKEN
Probeer om zoveel mogelijk verschillende technieken en variaties in technieken in de dans te gebruiken. Belangrijk is dat de verschillende technieken goed worden uitgevoerd.
MOEILIJKHEIDSGRAAD
Om de moeilijkheidsgraad in de dans te verhogen, zijn er een aantal mogelijkheden.
1. Coördineren: dit wil zeggen met armen en benen tegelijkertijd dansen Hoe meer er met de armen en benen tegelijkertijd gedanst word, hoe moeilijker dat het is.
2. Elementen:
Sprongen – Grondwerk – Technieken – Overgangen / verplaatsingen – Syncoperen – Mimiek / dansbeleving / gezichtsuitdrukking - Til figuren.
Daarnaast kunnen er in alle elementen de nodige variaties en combinaties voorkomen. Hoe meer variaties en combinaties hoe hoger de moeilijkheidsgraad.
3. Vloeiend / dansbaar: Probeer om ervoor te zorgen dat alles vloeiend doorloopt / overloopt in elkaar. Let erop dat er niet elke keer stilstand in de dans is. Plak als het ware alle passen aan elkaar zonder stops.
4. Spotten: Dit is het gebruik maken van het hoofd tijdens het dansen. Het hoofd kijkt altijd mee in de richting van het werkende been tijdens het dansen. Bij een verplaatsing kijk je altijd in de richting waar je heen wilt. Spotten is niet alleen een stukje moeilijkheid of afwerking, spotten zorgt er ook voor dat de dansers beter hun balans kunnen houden.
5. Technieken: Een belangrijke graadmeter voor de moeilijkheidsgraad van de dans zijn de technieken. Een dans waar veel techniek in zit, is bijvoorbeeld moeilijker om synchroon uit te voeren. De bedoeling is dat er zoveel mogelijk verschillende technieken, variaties, combinaties gebruikt zijn in een dans. Belangrijk is dat de technieken goed uitgevoerd worden. De moeilijkheidsgraad dient goed verdeeld te zijn in de dans en door minimaal de helft of het merendeel van de dansers uitgeoefend te worden.
6. Syncoperen: Het uitvoeren van een techniek op een ander ritme. Hierbij kan je spelen met het ritme van de muziek, je gebruikt dan een andere standaardtelling voor de uitvoering van de techniek.
Tiltechnieken algemeen:
tilfiguren kunnen vrij worden uitgevoerd echter dienen ze dus dansbaar te blijven, het merendeel van de groep dient constant in beweging te blijven. Wat zeer belangrijk is bij de tiltechnieken is je eigen veiligheid. De dansbond en organisatie stelt zich hiervoor NIET aansprakelijk deze ligt bij de eigen vereniging c.q. trainster zelf. Ook dienen de tilfiguren niet krampachtig uitgevoerd te worden.
a. Bij de categorie Minioren is het verboden om tiltechnieken uit te voeren. Bij sprongen mag er geen lichaamscontact plaatsvinden daar dit dan tot een tiltechniek kan worden verweven.
b. Bij de categorie Junioren-A mogen alleen tiltechnieken worden uitgevoerd welke niet boven het hoofd uitgaan, dit in staande positie !!! Er moet handcontact (= lichaamscontact) blijven tussen drager en diegene die gedragen wordt.
c. Bij de categorie Junioren-B mogen tiltechnieken boven het hoofd plaatsvinden. Er mogen geen vliegfiguren plaatsvinden.
d. Bij de categorie Senioren mogen tiltechnieken boven het hoofd plaatsvinden. Er mogen geen vliegfiguren plaatsvinden.
e. Bij het gebruik maken van tiltechnieken blijft de verantwoording te allen tijde bij de uitvoerende vereniging.
f. Bij het niet voldoen aan het gestelde onder a., b. en c. en d. zal direct een 0,5 punt op het eindtotaal in mindering worden gebracht
- Details
- Categorie: Toernooien
- Details
- Categorie: Toernooien
SVD (Samenwerkingsverband Vrije Danstoernooien) informatie
Wij als SVD vinden het belangrijk dat u zo goed mogelijk op de hoogte worden gehouden. Op deze pagina vind u dan ook alle informatie over:
- De wedstrijdagenda wanneer de toernooien worden gehouden.
- De locaties waar de toernooien gehouden worden.
- Extra aanvullende Informatie over de toernooien.
- Toernooi-uitslagen.
- Kampioen jaar uitslagen.
- Details
- Categorie: Toernooien
Om tot een goede beoordeling te komen bij het jureren van een dans, zijn er een aantal onderdelen waar de jury naar kijkt. Hieronder vindt u hiervan een beknopte versie. Mochten er naar aanleiding van de punten vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u die schriftelijk aan het secretariaat van het SVD richten. U wordt graag te woord gestaan.
Presentatie: Hierbij wordt gekeken naar de uitstraling en de lichaamshouding van de dansers. Ook wordt gekeken naar de verzorging van het geheel. Zijn de kleding, schoenen, haren, etc. netjes verzorgd. En is het afgestemd op het doel, namelijk dansen. Ook wordt gekeken naar de gezichtsuitdrukking van de dansers.
Harmonie: Bij de harmonie wordt gekeken naar het samenspel van de dans en de muziek. Is bij het maken van de dans geluisterd naar de variaties in de muziek? Dans en muziek moeten samen één geheel worden, het moet als het ware samensmelten op de muziek. Dans en muziek horen samen gepresenteerd te zijn in een samenhangend geheel, waarbij de overgangen vloeiend gebracht worden zodat deze niet herkenbaar zijn in de dans. De muziek moet aangepast zijn op het kunnen van de dansers.
Synchroniteit: Synchroniteit kan op twee manieren plaatsvinden. De eerste is waarschijnlijk voor iedereen duidelijk. Alle dansers moeten gelijktijdig, op dezelfde telling / ritme dansen. Daarnaast moet er ook synchroon aan de muziek worden gedanst. Soms zie je dat een muziekstuk te snel of te langzaam is voor de danser(s). Hierdoor gaat men voor de muziek uit of achter de muziek aan dansen. Ook komt het voor dat een danser puur op telling danst en daardoor niet naar de muziek luistert en daardoor niet synchroon aan de muziek danst.
Overgangen: Gedurende een dans wordt er verschillende keren van figuur gewisseld. Deze wisselingen van figuur worden overgangen genoemd of verplaatsingspassen. Het is belangrijk hoe deze overgangen worden ingevuld. Vaak wordt gezien dat hiervoor gebruik wordt gemaakt van verschillende looppassen. Hiermee wordt bedoeld b.v. een achtertik of een paardepas. Het is echter beter (maar daarmee ook moeilijker) om hiervoor technieken te gebruiken. Ook is het belangrijk om variatie toe te passen in de verschillende verplaatsingen, dus niet steeds dezelfde techniek / pas.
Danselementen: Danselementen zijn bouwstenen, waarmee een dans wordt opgebouwd. Een aantal danselementen zijn:
Garde: > Sprongen, grondwerk, acrobatiek, beker (variaties) overig, technieken, eventueel tilfiguren (dansparen).
Show: > Sprongen, grondwerk, eventueel tilfiguren, technieken, mimiek, levels. Elke dans is grofweg in drie gelijke stukken te verdelen: blok A, blok B en blok C. In elk van deze blokken moeten de verschillende danselementen evenredig voor komen. Het is dus niet de bedoeling dat in blok A veel grondwerk voor komt en in de blokken B en C helemaal niet meer. Door de elementen te verspreiden over de blokken, blijft de dans verrassen en interessant voor het kijken.
Podiumgebruik: Er wordt gekeken of tijdens de dans optimaal gebruik wordt gemaakt van het podium. Hierbij worden de negen punten van een podium gehanteerd. (Links – rechts – midden.) Dit bij zowel de voorkant als de achterkant en het midden van het podium. Daarnaast heeft een podium ook een hoogte. Er kan zowel in de hoogte, laagte als in het midden worden gedanst. Dit worden levels genoemd.
Figuren: Tijdens een dans moet er voldoende gebruik worden gemaakt van verschillende figuren. Om de dans interessant te houden, moet er regelmatig van figuur worden gewisseld. Probeer hierbij ook veel variatie in soorten figuren te gebruiken. Val niet steeds terug op hetzelfde figuur. Zorg dat de afstand tussen de dansers overal even groot is wanneer ze in een figuur staan. De figuren dienen duidelijk en strak uitgebeeld te worden.
Ook wordt in de gaten gehouden of de dansers er rekening mee houden om de figuren vanuit het center (midden) van het podium te maken.
Choreografie: Zijn alle onderdelen waar door de jury naar wordt gekeken goed gebruikt.
Presentatie – harmonie – synchroniteit – overgangen – elementen – podiumgebruik – figuren – moeilijkheidsgraad – technieken. Is de vormgeving van de dans goed gemaakt. Blijft men niet te lang op één plek staan. Dit samengevat is de totaliteit van de dans. We spreken dan van de choreografie van de dans. Belangrijk is dat de dansers het niveau van de dans aankunnen.
Hiermee wordt bedoeld niet alleen het uitvoeren van de elementen die in de dans zitten maar hiermee wordt ook bedoeld: kunnen ze de dans conditioneel aan.
Technieken: Probeer zoveel mogelijk verschillende technieken en variaties in technieken te gebruiken. Belangrijk is dat de verschillende technieken goed worden uitgevoerd. Wanneer de meerderheid van de dansers de techniek niet goed beheersen, kun je de techniek beter niet gebruiken in de dans. Of je laat de dansers die het niet beheersen een andere techniek uitvoeren die ze wel beheersen.
Daarnaast:
Moeilijkheidsgraad: Een belangrijke graadmeter voor de moeilijkheidsgraad van de dans zijn de technieken. Een dans waar veel techniek in zit, is bijvoorbeeld moeilijker om synchroon uit te voeren. Daarnaast zijn nog een aantal aspecten van invloed op de moeilijkheidsgraad van de dans.
Coördineren: Gebruik maken van zowel de armen als de benen tijdens het dansen. Hierbij zijn de benen altijd het belangrijkste onderdeel. De toevoeging van de armen zorgt voor de extra moeilijkheid.
Elementen: Hoe meer elementen er in een dans zitten, hoe meer variaties en combinaties er gemaakt worden, hoe hoger de moeilijkheidsgraad is.
Dansbaar / vloeiend: Hiermee wordt bedoeld om zoveel mogelijk stops in de dans te voorkomen. Ga vloeiend over, van overgang naar overgang, en van element naar element.
Syncoperen: Het uitvoeren van een techniek op een ander ritme. Hierbij kun je spelen met het ritme van de muziek. Je gebruikt dan een andere dan de standaard telling voor de uitvoering van de techniek.
Spotten: Dit is het gebruik van het hoofd tijdens het dansen. Spotten is niet alleen een stukje moeilijkheid of afwerking. Spotten zorgt ervoor dat je dansers beter hun balans kunnen behouden. Het is dus zeer aan te raden dit altijd te doen tijdens de dans!
Al deze bovenstaande onderdelen samen geven uiteindelijk de moeilijkheidsgraad in de dans weer.
- Details
- Categorie: Toernooien
Nederlands kampioen 2017
01Minioren solo garde |
Fabienne Dansstudio Let's Dance Kerkrade |
01Junioren-B solo garde |
Luna Sentjens Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-A solo garde |
Nora van de Ven Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Senioren solo garde |
Sherina Kuijpers Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Minioren duo / paar garde |
Lola Daemen & Fenne Wullems Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-B duo / paar garde |
Birgit van Breugel & Jaleesa Damen Carnavalsvereniging De Brandeliers Helmond |
01Junioren-A duo / paar garde |
01Senioren Duo/ paar garde |
||
01Minioren groep garde |
Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-B groep garde |
Energy Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
01Junioren-A groep garde |
Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Senioren groep garde |
Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Minioren solo show |
01Junioren-B solo show |
Aukje Timmers Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
|
01Junioren-A solo show |
01Senioren solo show |
Laura Schouten Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
|
01Minioren duo / paar show |
01Junioren-B duo / paar show |
||
01Junioren-A duo / paar show |
01Senioren duo / paar show |
Michelle Bergmans & Annely van Hoof Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
|
01Minioren groep show |
Focus Danssportvereniging Dazzling Reusel |
01Junioren-B groep show |
Energy Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
01Junioren-A groep show |
Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Senioren groep show |
Inception Danssportvereniging Dazzling Reusel |
Nederlands kampioen 2018
01Minioren solo garde |
Saar van de Moosdijk Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-B solo garde |
Norah van de Ven Carnavalsvereniging Olum Helmond |
01Junioren-A solo garde |
Cato Clerkx Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren solo garde |
Linda van Knegsel Carnavalsvereniging Olum Helmond |
01Minioren duo / paar garde |
01Junioren-B duo / paar garde |
||
01Junioren-A duo / paar garde |
Lola Daemen & Fenne Wullems Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren duo / paar garde |
Megan van der Heijden & Femke Opheij EKV De Lolbroeken Gemert |
01Minioren groep garde |
Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-B groep garde |
Carnavalsvereniging Olum Helmond |
01Junioren-A groep garde |
The blue pearl dancers EKV De Lolbroeken Gemert |
01Senioren groep garde |
Carnavalsvereniging Olum Helmond |
01Minioren solo show |
01Junioren-B solo show |
Aukje Timmers Carnavalsvereniging Olum Helmond |
|
01Junioren-A solo show |
01Senioren solo show |
Simone van Knegsel Carnavalsvereniging Olum Helmond |
|
01Minioren duo / paar show |
01Junioren-B duo / paar show |
||
01Junioren-A duo / paar show |
Sparkle Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
01Senioren duo / paar show |
Annemarie Schellens & Marlou Habraken Carnavalsvereniging De Pintewippers Hapert |
01Minioren groep show |
Focus Danssportvereniging Dazzling Reusel |
01Junioren-B groep show |
|
01Junioren-A groep show |
Glamour Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
01Senioren groep show |
Dreamteam Show- en Dansvereniging Avanti ! Son en Breugel |
Nederlands kampioen 2019
01Minioren solo garde |
Ishana Bisai EKV De Lolbroeken Gemert |
01Junioren-B solo garde |
Norah van de Ven Carnavalsvereniging Olum Helmond |
||
01Junioren-A solo garde |
Fleur van den Borne DSV Dazzling Reusel |
01Senioren solo garde |
Sherina Kuijpers Carnavalsvereniging Olum Helmond |
||
01Minioren duo / paar garde |
Dewi Sprengers & Lieke Ooms Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
01Junioren-B duo / paar garde |
|||
01Junioren-A duo / paar garde |
Lola Daemen & Fenne Wullems Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren duo / paar garde |
Esmee Baten & Melanie Vermeulen Dansstudio Let's Dance Kerkrade |
||
01Minioren groep garde |
"Sharp" Danssportvereniging Dazzling Reusel |
01Junioren-B groep garde |
"Kujelvlökskes" Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
||
01Junioren-A groep garde |
Kujelvlökskes Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren groep garde |
Carnavalsvereniging Olum Helmond |
||
01Minioren solo show |
01Junioren-B solo show |
Megan van der Heijden Carnavalsvereniging De Lolbroeken Gemert |
|||
01Junioren-A solo show |
01Senioren solo show |
Annemarie Schellens Carnavalsvereniging De Pintewippers Hapert |
|||
01Minioren duo / paar show |
01Junioren-B duo / paar show |
Mandy Poldervaart & Kim Willems Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
|||
01Junioren-A duo / paar show |
Esmeé Koog & Evi Paules Show- en Dansvereniging Avanti ! Son en Breugel |
01Senioren duo / paar show |
Michelle Bergmans & Yentel Mollen Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
||
01Minioren groep show |
"Glitter" Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
01Junioren-B groep show |
"Impress" Danssportvereniging Dazzling Reusel |
||
01Junioren-A groep show |
"Devotion" Show- en Dansvereniging Avanti ! Son en Breugel |
01Senioren groep show |
"Dreamteam" Show- en Dansvereniging Avanti ! Son en Breugel |
Nederlands kampioen 2022
01Minioren Duo/Paar Garde |
"Sparkle" Stichting Jeugdcarnaval De Piepteuten Bergeijk |
01Junioren-A Duo/Paar Garde |
Lonneke van Heugten & Kyana van Hout Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Minioren Groep Garde |
"Shine" Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
01Junioren-A Groep Garde |
"Kujelvlökskes" Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Minioren Groep Show |
"Improve" Danssportvereniging Dazzling Reusel |
01Junioren-A Groep Show |
"Bounce" Showdansgroep Quality Hapert |
01Junioren-B Solo Garde |
Megan van der Heijden Carnavalsvereniging OLUM Helmond |
01Senioren Solo Garde |
Noa Sentjens Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Junioren-B Duo/Paar Garde |
Femke van den Oever & Sway van der Velden Carnavalsvereniging De Lolbroeken Gemert |
01Senioren Duo/Paar Garde |
Michelle Bergmans & Annely van Hoof Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
01Junioren-B Groep Garde |
"Kujelvlökskes" Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren Groep Garde |
"Kujelvlökskes" Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
01Senioren Duo/Paar Show |
Michelle Bergmans & Yentel Mollen Carnavalsvereniging De Eykels Bergeijk |
01Junioren-B Groep Show |
"Power" Danssportvereniging Dazzling Reusel |
01Senioren Groep Show |
"Motion" Danssportvereniging Dazzling Reusel |
Nederlands kampioen 2023
NKJunioren-A Solo Garde |
Shaviënna Klasen |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 197,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,7 |
02Junioren-A Solo Garde |
Zoë Grassens |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 194,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 281,7 |
03Junioren-A Solo Garde |
Sway van der Velden |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 193,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 281,1 |
NKJunioren-A DUO/Paar Garde |
Lizz Delien & Mila Kox |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 191,2 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 277,7 |
NKMinioren Groep Garde |
"Shine" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 170,2 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 246,9 |
02Minioren Groep Garde |
"Mini's" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 167,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 243,3 |
03Minioren Groep Garde |
"Stars" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 167,3 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 242,7 |
NKJunioren-A Groep Garde |
"Kujelvlökskes" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 198,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 287,6 |
02Junioren-A Groep Garde |
"Hellemond girls" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 193,3 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 280,2 |
03Junioren-A Groep Garde |
"Sharp" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 191,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 278,7 |
04Junioren-A Groep Garde |
"Starz" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 191,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 277,2 |
NKMinioren Groep Show |
"Improve" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 172,7 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 250,5 |
02Minioren Groep Show |
"Fresh" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 170,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 247,5 |
03Minioren Groep Show |
"Move" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 168,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 244,4 |
04Minioren Groep Show |
"Mini's" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 166,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 242,0 |
Minioren Groep Show |
"XXS" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: |
NKJunioren-A Groep Show |
"Focus" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 199,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 289,1 |
02Junioren-A Groep Show |
"Bounce" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 196,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 284,7 |
03Junioren-A Groep Show |
"Hellemond girls" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 194,2 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 282,1 |
04Junioren-A Groep Show |
"Glamour" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 193,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 280,8 |
05Junioren-A Groep Show |
"Starz" |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 192,2 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 279,1 |
NKJunioren-B Solo Garde |
Fleur van den Borne |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 202,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 294,5 |
02Junioren-B Solo Garde |
Destiny van Berlo |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 201,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 292,4 |
03Junioren-B Solo Garde |
Lola Daemen |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 199,2 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 289,1 |
04Junioren-B Solo Garde |
Saar van de Moosdijk |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 198,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 288,2 |
05Junioren-B Solo Garde |
Nina Hendrix |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 196,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,9 |
06Junioren-B Solo Garde |
Floor Hermans |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 194,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 282,6 |
NKSenioren Solo Garde |
Noa Sentjens |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 205,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 298,8 |
02Senioren Solo Garde |
Norah van de Ven |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 204,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 297,8 |
03Senioren Solo Garde |
Luna Sentjens |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 202,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 294,7 |
04Senioren Solo Garde |
Megan van der Heijden |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 201,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 292,9 |
05Senioren Solo Garde |
Cato Clerkx |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 200,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 291,0 |
06Senioren Solo Garde |
Veerle Verhoeven |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 197,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 286,3 |
07Senioren Solo Garde |
Aukje Timmers |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 196,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,3 |
08Senioren Solo Garde |
Yentel Mollen |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 196,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 284,9 |
09Senioren Solo Garde |
Fabiënne Vreugdewater |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: 196,3 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 284,6 |
Senioren Solo Garde |
Suus Timmers |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: |
Senioren Solo Garde |
Sarah Hohenwalt |
TOTAAL met 4 x Dagtotaal: |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: |
NKSenioren Duo/Paar Garde |
Fleur van den Borne & Kim Spooren |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 201,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 292,1 |
02Senioren Duo/Paar Garde |
Michelle Bergmans & Ruby van Hoof |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 200,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 290,9 |
NKJunioren-B Duo/Paar Garde |
Lonneke van Heugten & Kyana van Hout |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 196,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,5 |
NKJunioren-B Groep Garde |
"Kujelvlökskes" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 200,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 290,6 |
02Junioren-B Groep Garde |
"Glamour" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 193,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 280,6 |
03Junioren-B Groep Garde |
"Excited" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 193,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 280,2 |
Junioren-B Groep Garde |
|
TOTAAL met 4x Dagtotaal: |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: |
NKSenioren Groep Garde |
"Kujelvlökskes" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 202,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 293,7 |
02Senioren Groep Garde |
"Hellemond ladies" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 201,7 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 292,8 |
03Senioren Groep Garde |
"Infinity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 197,3 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 286,1 |
04Senioren Groep Garde |
"Unity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 196,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,9 |
05Senioren Groep Garde |
"Diversity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 195,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 284,4 |
06Senioren Groep Garde |
"Boost" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 193,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 281,0 |
07Senioren Groep Garde |
|
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 192,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 278,7 |
NKSenioren Duo/Paar Show |
Michelle Bergmans & Yentel Mollen |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 203,1 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 295,1 |
02Senioren Duo/Paar Show |
Serinda Baas & Yfke Vosters |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 196,5 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,2 |
NKJunioren-B Groep Show |
"Power" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 204,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 296,1 |
02Junioren-B Groep Show |
"Dynamite" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 200,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 291,2 |
NKSenioren Groep Show |
"Dimension" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 204,3 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 296,5 |
02Senioren Groep Show |
"Infinity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 202,0 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 293,3 |
03Senioren Groep Show |
"Diversity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 200,4 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 291,0 |
04Senioren Groep Show |
"Boost" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 198,9 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 288,3 |
05Senioren Groep Show |
"Unity" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 196,8 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 285,6 |
06Senioren Groep Show |
"Hellemond ladies" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: 195,6 |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: 283,9 |
Senioren Groep Show |
"Dream Team" |
TOTAAL met 4x Dagtotaal: |
TOTAAL met 4x Eindtotaal: |
Nederlands kampioen 2024
NKJunioren-A Solo Garde |
Shaviënna Klasen |
NKJunioren-B Groep Garde |
"Kujelvlökskes" |
NKMinioren Duo/Paar garde |
Sue Ann Boon & Romana Snijders Dance Crew Devotion Geleen |
NKSenioren Groep Garde |
Carnavalsvereniging OLUM |
NKJunioren-A Duo/Paar Garde |
Jette van de Moosdijk & Lana Konings |
NKJunioren-B Solo Garde |
Lola Daemen Dansgarde De Kujelvlökskes Kelpen-Oler |
NKMinioren Groep Garde |
"Stars" |
NKSenioren Solo Garde |
Norah van de Ven |
NKJunioren-A Groep Garde |
"Starz" |
NKJunioren-B Duo/Paar Garde |
Lonneke van Heugten & Kyana van Hout |
NKJunioren-A Duo/Paar Show |
Lizz Delien & Mila Kox Carnavalsvereniging De Pintewippers Hapert |
NKSenioren Duo/Paar Garde |
Destiny van Berlo & Sophie Peeters |
NKMinioren Groep Show |
"X-treme" |
NKJunioren-B Solo Show |
Lotte Swinkels |
NKJunioren-A Groep Show |
Carnavalsvereniging OLUM |
NKSenioren Solo Show |
Megan van der Heijden |
NKSenioren Duo/Paar Show |
Michelle Bergmans & Yentel Mollen |
||
NKJunioren-B Groep Show |
"Focus" |
||
|
NKSenioren Groep Show |
"Infinity" |