Het jurycorps wie zijn dat……en zijn zij op zoek naar jou?!

juryopleiding 2

Het jurycorps is een gezellig en hecht team bestaande uit vijf personen.

Daarnaast hebben we 3 juryleden in opleiding die begonnen zijn aan hun opleiding om jurylid te worden.
Ze hebben hun eerste toets afgerond en als ze deze behaald hebben mogen ze als aspirant jurylid in opleiding mee gaan draaien en hun punten gaan zetten op de toernooien. We hopen dat ze allemaal 08 januari 2023 kunnen starten met het beoordelen van de dansen. Als alles goed gaat worden ze na verloop van tijd en oefenen aspirant jurylid, na het volbrengen van de daarbij behorende toets.

We wensen ze vanaf deze kant veel succes en plezier met deze opleiding die ze uiteindelijk tot volwaardig jurylid gaat brengen.

Er zijn twee juryvoorzitters. Zij zorgen ervoor dat de juryleden op één lijn zitten.
Het jurycorps komt regelmatig bij elkaar voor bijscholing, om de gezichten dezelfde kant op te houden, om de dansen van het seizoen te bespreken etc.

Tijdens het dansseizoen heeft het jurycorps zowel in de grote pauze als na het toernooi een korte evaluatie over de afgelopen toernooidag

Heb je interesse....?

Dan wordt hieronder uitgelegd wat je kunt verwachten.

Het is belangrijk dat je de affiniteit hebt met dansen. Ben je zelf danser geweest, je dochter of zoon danst, of misschien ben je op een andere manier met dansen bezig (geweest).

Je gaat eerst aan de slag met de voorzitters. Dit om te kijken wat je zelf al over garde- en showdansen weet. Misschien ken je al benamingen die worden gehanteerd. Weet je al een beetje waar het jurycorps naar kijkt bij het dansen. Deze bijeenkomsten zijn informatief. Er wordt gekeken of er een klik is, en jij kijkt of het je wat lijkt.

Daarna wordt er gezamenlijk gestart met je opleiding met betrekking tot het garde- en showdansen. Je krijgt dan de benaming: Jurylid – in opleiding.

Er wordt uitgelegd wat een garde- en showdans nou precies is.

Je krijgt de officiële benamingen te horen. Je krijgt uitleg over de uitvoering van de passen. Daarna wordt gezamenlijk punt voor punt doorgenomen, waarnaar wordt gekeken bij het beoordelen van een dans.

De opleiding bestaat voor een groot gedeelte uit theorie. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal om je een beter beeld te geven van de theorie-uitleg, zodat je deze straks ook toe kan passen.

Als de juryvoorzitters denken dat je er aan toe bent mag je tijdens de danstoernooien van het SVD vervolgens laten zien of je de informatie al toe kunt passen op de getoonde dansen. Tussendoor wordt besproken hoe het gaat, en waar je eventueel tegenaan loopt. Uiteraard zit je bij de zittende jury van die dag zodat je vragen kan stellen en de dansen ziet vanuit hetzelfde oogpunt als de rest van het jurycorps.

Wanneer de juryvoorzitters denken dat je er klaar voor bent, en je hebt de eerste toets afgerond kun je worden ingezet als aspirant jurylid in opleiding. Dit houdt in dat je daadwerkelijk mee gaat draaien in de zittende jury van die dag en dat je dus ook punten gaat geven aan de dansers! Natuurlijk kan je nog steeds terecht bij je jury voorzitters voor vragen.

Als laatste als de juryvoorzitters denken dat je er helemaal klaar voor bent om toegelaten te worden tot het jurycorps, en als jij er aan toe bent, krijg je een juryexamen. Hiermee wordt je kennis getoetst, en bij het behalen ontvang je daarvoor een certificaat. Dan ben je officieel JURY!

Lijkt het je leuk om ook jurylid te worden, neem dan contact op met het secretariaat. Mocht je nog vragen hebben over het bovenstaande of andere zaken met betrekking tot het volgen van de juryopleiding, dan kun je natuurlijk ook altijd een van de juryvoorzitters aanspreken.
Zij staan je graag te woord.

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken