Op zaterdag 13 april 2019 en maandag 15 april 2019 werd er een train(st)erscursus georganiseerd. Vele verenigingen, zowel de eigen SVD-leden als externe verenigingen hadden zich hiervoor ingeschreven. Beide dagen waren volgeboekt!

diplomatrotsVoor de train(st)erscursus werd speciaal een fotoboek samengesteld. Hierin kun je aan de hand van foto’s en tekst zien welke elementen er in een dans kunnen en daarbij de eventuele variaties die gemaakt kunnen worden. Zo heb je aan de hand van de foto’s een duidelijk beeld betreffende uitvoering en welke stappen er nodig zijn om tot een goede uitvoering te komen.

De cursus bestond uit diverse onderdelen:
- theorie;
- behandeling richtlijnen waar een jury naar kijkt;
- extra aandacht verplaatsingen en elementen;
- muziekkeuze;
- lesgeven/trainingsopbouw.

Daarnaast waren er nog twee aparte onderdelen:

Praktijk.
Bij het praktijkonderdeel werd door de train(st)ers hun beste beentje voor gezet, waarbij mooie resultaten ontstonden.

Toets van het geleerde.
Tussentijds werd er een toets van het geleerde afgenomen, met aansluitend een korte pauze om even met elkaar te kunnen bespreken wat er als antwoord ingevuld was.

Na afloop van de cursus werd aan iedereen een certificaat tot goed gevolg van deze cursus uitgereikt.

We kunnen terugkijken op twee geslaagde dagen, waarbij er veel geleerd, gedaan en gelachen is. We hopen dat jullie hiermee voldoende aan de slag kunnen zodat we in het nieuwe seizoen nog meer kunnen gaan genieten van jullie mooie dansen.

klassikaalHeel veel succes met het maken van de dansen!
Bedankt voor jullie tijd, inzet en vertrouwen.

Met vriendelijke groet,

Chantal
Juryvoorzitter SVD

 

 

 

 

 

 

 

Train(st)ercursus

 

 

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken